Karin Donckers

Internationaal Eventing amazone,
6 x deelname aan de Olympische Spelen voor België

 

Karin Donckers

Reeds vele jaren zijn wij op onze stal een groot voorstander van het koelen van de paardenbenen met koud stromend water.

De Equine Legcooler is speciaal ontworpen hiervoor en daarom een uitermate geschikt systeem. De Equine Legcooler wordt dagelijks meerdere malen gebruikt voor mijn wedstrijdpaarden en wel om de volgende redenen: Tijdwinst omdat de paarden rustig alleen kunnen blijven staan (zonder groom), ook als ze willen omstappen is dit geen probleem.

Het systeem is gemakkelijk om aan en af te doen, de paarden leren dit snel en het geluid van het stromend water is rustgevend voor de paarden. Mogelijkheid om 1-2-3 of alle 4 de benen gelijktijdig te koelen. Bij twijfel kan men perfect, na het gebruik van de Equine Legcooler, voelen waar de benen nog koud zijn of waar warme plekken te detecteren zijn, met andere woorden, plaatsen om in het oog te houden ivm blessurepreventie.

Samengevat, de Equine Legcooler is een “Super Cool” koelsysteem, te gebruiken bij alle paarden, zowel bij revalidatie maar zeker ook preventief.

Met sportieve groeten,

Karin Donckers

water_splash_web